Количка

Умението да се шият гоблени е изкуство, което се е предавало през вековете. Този вид бродерия, която произхожда от древен Египет и е въведена в Европа през 14 век, сега е достъпна за всеки, който иска да създаде зашеметяващи произведения на изкуството, използвайки само конец и игла.

Разновидности на гоблените

Уверени сме, че ще намерите дизайни в продуктовия каталог на Мистър Гоблен, които ще ви впечатлят и ще ви накарат да ги купите веднага. Няма значение дали никога преди не сте изработвали гоблен или сте тъкали от десетилетия. Разполагаме с над 3000 различни модели за изящни гоблени, които можете да шиете, вариращи по размер и степен на умения, необходими за изпълнение на задачата, и всички те са достъпни за вас на много разумна цена. Разполагаме с щампирани гоблени върху канаваца 11ct и Aida 14ct, както и модели на Милена Стил от стандартния каталог и премиум Златна Колекция. Моделите на Милена Стил са дело на опитен дизайнер, който обръща голямо внимание на детайли като цветова гама и вид основа при създаването на всеки един. Това се прави, за да може цветовете да се слеят хармонично и да придадат желания оттенък, наситеност и блясък на гоблена.

Пригответе се за бродиране

За да започнете да шиете гоблен, без значение какъв е неговият предмет и степен на трудност, първо трябва да имате на разположение всички консумативи. Това е стандартния подход:

Плат, който може да се използва за бродиране

Обикновено за изработка на гоблени се използва панама, която се предлага в различни състави (памук, лен и смесени) и плътности (каунт). В зависимост от каунта на един инч панама могат да се вместят различен брой бодове. Този брой е известен в гобленарските среди като "каунт."

Конци за гоблени

Най-често използваните марки конци са DMC и ARIADNA. Предлагаме ви да започнете с комплект гоблени и конци Ariadna, ако се интересувате да научите как да бродирате. Освен това, ако имате познания в шиенето, DMC конците са най-подходящи за вас. Всички комплекти, независимо от марката конци, включват нужните чилета, игла със затъпен връх, схема за бродиране и панама.

Игли за ръкоделие

Най-важният аспект на иглите за бродиране е, че имат големи уши и тъпи краища. Игли между 14 и 26 са най-често използваните размери. Това зависи от материала, в който е зашит конецът, както и от самия конец.

Схема за гоблен

Всеки комплект за шиене на гоблен се доставя с детайлен дизайн (схема), който трябва да се следва точно, за да бъде ушит перфектен гоблен.

Качество

Производителят и компонентите, използвани в комплекта, са важни фактори при определяне на качеството на крайния продукт. За тази цел ние доставяме почти изцяло от Милена Стил. Те произвеждат всички наши комплекти от висококачествени материали, за да гарантират удовлетворение на клиента.

Как да следваме схема за гоблен?

За да започнете да работите върху гоблен, първо трябва да решите каква техника ви допада най-много. Би било от голяма полза да овладеете един от многото налични видове бодове, като например гобленов, кръстат или диагонален бод. За да опростите нещата, поставете материала в гергеф преди да започнете. Не се изисква сръчност или специални умения. Ако приемем, че сте направили цялата предварителна подготовка, останалата част от процеса е толкова проста, колкото да следвате инструкциите на комплекта, за да създадете красиво произведение на изкуството.

Доставка на гоблени

В рамките на пет работни дни от поръчката Ви ще Ви изпратим гоблен от нашата колекция по дизайн на Милена Стил. Дори ако сте направили поръчката си през уикенд или празник, тя пак ще пристигне на посочения от вас адрес за не повече от десет работни дни (в зависимост от броя на празниците). Купете гоблени на стойност над 90 лв. от нашия онлайн магазин и ние ще ви ги доставим безплатно, независимо в коя точка на България се намирате.

Цени на гоблени за шиене

Уверени сме, че цените на Мистър Гоблен ще ви задоволят и че ще ви хареса да разглеждате нашия голям избор от гоблени. Само за 9,00 лв. можете да пазарувате от нашата колекция от над 3000 уникални модели на гоблени за шиене.
Оцени ни!